Background Image

Språk

Aurora Borealis

 

Nordlys

Å se nordlyset er en opplevelse som appellerer til fantasien. Det er en opplevelse som står høyt på listen til mange ferierende.

Gunstig beliggenhet

Aline's Stue har en særdeles gunstig beliggenhet for å observere nordlyset. Et par skritt ut døren, og du kan allerede nyte dette vakre skuespillet. Fra slutten av august til midten av april er nordlyset ofte synlig, som det står på ulike apper: 'hvis himmelen er klar'........... Vi trenger ikke å dra til Lofoten, Tromsø eller stå midt på en innsjø i Finland. Det trenger heller ikke å være frost, vi kan bare være hjemme og gå ut for å glede oss over nordlyset når det viser sin fulle lysstyrke.

Hvordan oppstår nordlyset:

Selv om fenomenet bare er synlig når det er mørkt, skjer prosessen som skaper nordlyset i utgangspunktet 24/7. Hovedansvarlig? Det er solen. Vår stjerne sender konstant ut partikler i rommet som er elektrisk ladet. Dette kalles solvind, en term som de fleste kanskje har hørt før. Disse partiklene kan skytes ut i rommet med en hastighet mellom 250 og 2.500 km/sekund. Gjennomsnittet er imidlertid 400 km/sekund. Det er altså 1.440.000 km/t! For å sammenligne litt: Avstanden som denne gjennomsnittlige solpartikkelen tilbakelegger på en time, vil du, hvis du kjører med en hastighet på 150 km/t, bruke 9.600 timer på. Det tilsvarer ett år og 35 dager.

 

Language mobile

Språk